VOG aanvragen als Functionaris

Ga jij als ZZP’er aan de slag als Functionaris gegevensbescherming? Dan heeft u wellicht een VOG nodig. Voor een VOG als Functionaris gegevensbescherming moet u een VOG aanvraag indienen. Dit kunt u eenvoudig in een paar stappen direct en digitaal aanvragen bij aanvraag-zzpvog.nl

Waarom heb ik een VOG nodig als Functionaris gegevensbescherming?

Als ZZP Functionaris gegevensbescherming heb jij een VOG nodig omdat jij een functie gaat uitoefenen waar jij te maken krijgt met vertrouwelijke gegevens of financiële (geld)-stromen. Bij de beoordeling kijkt Dienst Justis, onderdeel van Het Ministerie van Justitie en Veiligheid of u strafbare feiten heeft staan op uw naam, die mogelijk risico’s vormen voor de functie die u gaat uitoefenen binnen de IT. Het is belangrijk dat jij een actuele VOG hebt. Verander jij van opdracht, functie of werkzaamheden dan moet je wederom een VOG aanvraag doen.

Hoe vraag ik een VOG aan als Functionaris gegevensbescherming?

Een VOG voor ZZP Functionaris gegevensbescherming vraagt u aan via aanvraag-zzpvog.nl. U vult in een paar stappen de VOG aanvraag formulier in en betaalt voor de aanvraag €7,50. Binnen 24 uur ontvang je een e-mail van Justis om de aanvraag te bevestigen met DigiD en betaling aan Justis. Bij goedkeuring van de aanvraag ontvangt je per post de VOG.

VOG Aanvragen | Online Verklaring Omtrent Gedrag